Egy magán orvosi rendelő kialakításánál a páciensek igényei mellett figyelembe kell venni az ott dolgozóknak a megfelelő munkahelyi környezettel szemben támasztott elvárásait is.

Munkahely és ügyféltér egyben

A magánorvosi rendelőnek egyszerre kell egy jól megtervezett, hatékonyan kialakított munkahelynek lennie, és egyben meg kell felelnie az ügyfelek igényeinek is. Van tapasztalatunk fogászati központok és orvosi rendelők építészeti és belsőépítészeti megtervezésében és kialakításában, legyen szó felújításról vagy teljes átépítésről. Teljes körű szolgáltatást nyújtunk az igényfelméréstől kezdve a tervek elkészítésén át a pontos kivitelezéshez szükséges projekt menedzsmentig. Egyedileg tervezett bútoraink, a belsőépítészeti koncepció különleges szépségei, az adott funkció tökéletes beteljesítői. Természetesen a belsőépítészeti megoldás harmóniában lesz a megrendelő cég arculatával is. A világításnak kettős szerepe van az orvosi rendelőkben, professzionális világításra van szükség a munkavégzési helyeken és hangulatteremtő világításra az ügyfélterekben.

Ügyfélközpontú design

A belsőépítészeti környezet jelentősen befolyásolja az ügyfelek véleményét. A megnyugtató, minőséget sugárzó közeg nagyon fontos. Arra törekszünk, hogy a váróterembe lépve a páciens első benyomása pozitív legyen. A térnek tükröznie kell a szolgáltatás minőségét, fontos, hogy a páciensek kényelmesen érezzék magukat és úgy érezzék, hogy odafigyelnek rájuk. Itt lehet különbözőnek lenni, itt lehet az identitást megmutatni, az egyedi tervezési bútorok segítenek a személyreszabottságot megvalósítani. Törekszünk rá, hogy a barátságos, otthonos hangulatú váróhelyiség inkább egy szépségközpont hatását keltse, mint orvosi váróteremét. A színek és az anyagok a tér hangulatának meghatározó elemei, segítségükkel az emberek feszültsége feloldható. Fokozottan odafigyelünk a hangszigetelésre, mind a kezelők mind pedig a külső zajjal szemben is. Ez kiemelten fontos az olyan rendelőkben, ahol a vizsgálóhelyiségekből kihallatszódhat az eszközök zaja (pl. fogászat) vagy a rendelő elhelyezkedése miatt erős az utcai zaj.

Megfelelés az előírásoknak

A fal és padlóburkolatok az ÁNTSZ előírásoknak és a közületi elvárásoknak kell megfeleljenek. A kopásságállóság, a csúszásgátlás és a tűzvédelem figyelembevételével tervezünk. A munkafolyamatok igényei esetében is figyelembe kell vegyük az ÁNTSZ előírásokat. Fontos, hogy a páciensek által szabadon bejárható terek és az ott dolgozók által a munkafolyamatok elvégzése közben használt útvonalak ne keresztezzék egymást. Csak a jól működő terekben tud zavartalan lenni a munkavégzés. Az optimális térkihasználás is jogos elvárás a megbízó oldaláról, mert segít a munka hatékonyságának a növelésében és ezáltal költségcsökkentő hatása lehet. A munkaeszközöknek és a munkavégzéshez vagy az adminisztrációhoz szükséges anyagoknak a tárolására mind kell elegendő, az előírásoknak megfelelő tárolóhely. Az előzőeken túl még odafigyelünk az akadálymentesítésre is.

Inno Dental Fogászat
Inno Dental Fogászat
Inno Dental Fogászat
Inno Dental Fogászat
Inno Dental Fogászat
Inno Dental Fogászat
Szájsebészet
Szájsebészet
Szájsebészet
Szájsebészet
Szájsebészet

További projektjeink

Ismerje meg más munkáinkat is! Válasszon a további projektjeink közül tetszése szerint!

Lakótér

Tervezünk lakásokat, házakat saját használatra és kiadásra.

OTTHONOK

Munka

Nagy irodaházak belső terei és kis kreatív műhelyek egyaránt.

IRODÁK

Kultúra

Jelentős a tapasztalatunk színházak és kiállítóterek tervezésében.

KULTÚRA

Üzletek

A márkaboltok kialakítása a brand kifejezése az építészet nyelvén.

MÁRKABOLT

Horeca

Szálloda lobbyk, kávéházak, éttermek, borászatok.

VENDÉGLÁTÁS

Elérhetőségeink

H-1078 Budapest, István utca 5. 2/1.
mobil: +36 30 274 6973
stúdió: +36 30 894 4724
kriszta.fulop@kompdesign.hu

Nyitvatartás:
Hétfő - Csütörtök: 9.00 - 18.00
Péntek: 9.00 - 16.00
Hétvége: zárva